Sidebar

Naujienos

Sveikiname su artėjančia naujų Mokslo ir studijų metų pradžia! Kviečiame susipažinti su mokslo metų pradžios renginių programa Vilniaus universitete (VU).

Rugpjūčio 30 d.VU kviečia visus pirmakursius į jau tradicija tapusias įvadines dienas #StudentAUK. Pirmakursių laukia smagūs užsiėmimai, diskusijos ir turiningi susitikimai, leisiantys sužinoti viską apie studijas ir gyvenimą universitete. Tai puiki galimybė susipažinti su naujais bendrakursiais ir pasijusti didelės VU bendruomenės dalimi.

Šventinę įvadinių dienų #StudentAUK nuotaiką užtikrins gyvai vyksiantys renginiai ir pristatymai, o dalyvauti kviečiami visi VU bendruomenės nariai.

Rugpjūčio 30 d. 12 val. visi VU pirmo kurso studentai kviečiami į mokslo metus žengti pasisėmę žinių apie VU e. paslaugas. Dalyvaukite mokymuose, kurių metu bus galima sužinoti, kaip prisijungti prie visų reikiamų informacinių sistemų VU ir užduoti rūpimus klausimus. Tai galėsite padaryti prisijungę į nuotolinę paskaitą.

14 val. magistrantūros studentų laukia nuotolinė paskaita „Paslaugos studentams: ką daryti, kai nežinai ką daryti?“. Nuoroda prisijungti.

Rugsėjo 2 d. paskaitos nevyks tik pirmo kurso vientisųjų ir bakalauro studijų programų Medicinos fakulteto studentams. Svarbu! Visų kitų kursų ir studijų programų studentai turi pasitikrinti savo tvarkaraštį.

Bakalauro ir vientisųjų studijų programų pirmakursiai bei visi, kas gali, kviečiami dalyvauti Mokslo metų atidarymo renginiuose. Primename, kad Medicinos fakulteto logotipu puoštą baltą chalatą fakultetas dovanoja visiems VU Medicinos fakulteto bakalauro, vientisųjų ir magistro studijų programų 2024/2025 m. m. pirmo kurso studentams. Informaciją apie chalatų atsiėmimą rasite čia. 

RUGSĖJO 2-OSIOS RENGINIŲ PROGRAMA

9:30

Vėliavos kėlimas.

VU Bibliotekos kiemas, Universiteto g 3.

10:00

Pirmakursių susipažinimas VU Medicinos fakulteto kieme. VU Medicinos fakulteto Studentų atstovybė kviečia visus pirmakursius susiburti ir susipažinti. 

VU Medicinos fakulteto kiemas, prie vėliavų, M. K. Čiurlionio g. 21.

13:00

Studijų metų atidarymas. Dekano kalba. 

VU Medicinos fakulteto kiemas, prie vėliavų, M. K. Čiurlionio g. 21.

14:45 – 15:30

Tradicinė Vilniaus universiteto bendruomenės eisena. Dalyvauti kviečiami Vilniaus universiteto darbuotojai, visų studijų programų ir kursų studentai, alumnai. Eisenos metu visus studentus kviečiame vilkėti Medicinos fakulteto simbolį – baltą chalatą.

Seimo rūmai → Gedimino prospektas → VU Didysis kiemas.

15:30 – 16:30

Iškilminga studijų metų pradžios RENOVATIO STUDIORUM ceremonija. Dalyvauti kviečiami darbuotojai, visų studijų programų ir kursų studentai, alumnai.

VU Didysis kiemas, Universiteto g. 3.


RUGSĖJO 3-OSIOS RENGINIŲ PROGRAMA

Rugsėjo 3 d. paskaitos nevyks daugumai pirmo kurso bakalauro ir vientisųjų studijų programų Medicinos fakulteto studentų, juos kviečiame dalyvauti suplanuotuose renginiuose. Svarbu! Prašome pasitikrinti savo paskaitų tvarkaraštį.

9:00 –
10:30

Sveikame kūne kultūringa siela? VU Kultūros centro + Sveikatos ir sporto centro veiklų pristatymas. 

VU Didžioji aula, M. K. Čiurlionio g. 21, Vilnius

11:00 – 12:00

Susipažinkime. Susitikimas su I kurso studentais, studijuosiančiais lietuvių kalba. Susipažinimas su VU Medicinos fakulteto Studijų skyriaus ir Studentų atstovybės atstovais.

Didžioji auditorija (203), VU Medicinos fakultetas, M. K. Čiurlionio g. 21.

12:00 – 12:45

SURVIVAL GUIDE. VU Medicinos fakulteto Studentų atstovybės organizuojamos patirčių dalybos – „studentai studentams“. Čia pirmakursių lauks patarimai ir pamokos, kurias vyresniųjų kursų studentai išmoko savo studijų metais.

Didžioji auditorija (203), VU Medicinos fakultetas, M. K. Čiurlionio g. 21.

12:45

Pasikalbėjimai. VU Medicinos fakulteto Studentų atstovybės organizuojamas renginys.

Didžioji auditorija (203), VU Medicinos fakultetas, M. K. Čiurlionio g. 21.


RUGSĖJO 4-OSIOS RENGINIŲ PROGRAMA

Rugsėjo 4 d. paskaitos nevyks daugumai pirmo kurso bakalauro ir vientisųjų studijų programų Medicinos fakulteto studentų, juos kviečiame dalyvauti suplanuotuose renginiuose. Svarbu! Prašome pasitikrinti savo paskaitų tvarkaraštį.

10:00          

          

Kaip (ne) pasiklysti Vilniuje. VU Medicinos fakulteto Studentų atstovybės organizuojamos orientacinės varžybos po centrinę Vilniaus dalį ir Medicinos fakultetą. Lietuvių ir užsienio studentams paruoštos užduotys bei galvosūkiai nukreips į populiariausias ir naudingas žinoti studentiškas vietas.                                                

VU Medicinos fakulteto kiemas, prie vėliavų, M. K. Čiurlionio g. 21.


RUGSĖJO 5-OSIOS RENGINIŲ PROGRAMA

Rugsėjo 5 d. paskaitos nevyks daugumai pirmo kurso bakalauro ir vientisųjų studijų programų Medicinos fakulteto studentų, juos kviečiame dalyvauti suplanuotuose renginiuose. Svarbu! Prašome pasitikrinti savo paskaitų tvarkaraštį.

13:30 –
14:30        

          

Mano gerovė – tavo gerovė: ką siūlo universitetas                                       

Didžioji auditorija (203), VU Medicinos fakultetas, M. K. Čiurlionio g. 21.                                                                                                                                                                                                                   

14:30 –
15:30

Paslaugos studentams: ką daryti, kai nežinai ką daryti?

Didžioji auditorija (203), VU Medicinos fakultetas, M. K. Čiurlionio g. 21.  

15:30 –
16:30

Nemieganti biblioteka: atrask erdves ir išteklius studijoms

Didžioji auditorija (203), VU Medicinos fakultetas, M. K. Čiurlionio g. 21.

16:00 –
17:00

Nuotolinė paskaita magsitrantūros studentams. Paslaugos studentams: ką daryti, kai nežinai ką daryti?

Prisijungimo nuoroda.


RUGSĖJO 6-OSIOS RENGINIŲ PROGRAMA

Rugsėjo 6 d. paskaitos nevyks daugumai pirmo kurso bakalauro ir vientisųjų studijų programų Medicinos fakulteto studentų, juos kviečiame dalyvauti suplanuotuose renginiuose. Svarbu! Prašome pasitikrinti savo paskaitų tvarkaraštį.

Rugsėjo 6 d. įvadinių dienų savaitę užbaigs VU Studentų atstovybės organizuojamas renginys „Ad Astra“. Festivalis suburs visą VU ir miesto bendruomenę. Puikią pusiausvyrą tarp mokslo ir jaunatviškumo atrandantis renginys kasmet pritraukia kelis tūkstančius dalyvių.

Šiemet dalyviai galės pasiklausyti išskirtinės VU rektoriaus prof. Rimvydo Petrausko paskaitos, dalyvauti įdomiose diskusijose ir pasiklausyti vakare įvyksiančio koncerto.

Be to, po įvadinių dienų dar nenuslūgus smalsumui bus galima dalyvauti net trijose ekskursijose – „Vilniaus universiteto paslaptys“, „Saulėtekis ir bendrabučių istorijos“, „Čiurlionio gatvė ir universitetas“ – po Vilniaus universiteto erdves ir susipažinti su negirdėtomis jų istorijomis.

Pirmo kurso studentai kviečiami susipažinti su „Studentiško gyvenimo vadovu“, kuriame pateikiama svarbiausia informacija apie bendrabučius, pasakojama VU istorija ir duodama patarimų, ką daryti tam tikrose su studijomis susijusiose situacijose.

Daugiau informacijos apie teikiamas paslaugas, finansinę ir akademinę paramą, studentiškas tradicijas ir kitą naudingą informaciją galima rasti čia.

Rugsėjo 12 ir 19 dienų programas pirmo kurso bakalauro, vientisųjų ir magistro studijų programų studentams bei nuolat atnaujinamą informaciją apie pirmakursių integracinės savaitės renginius rasite čia: https://www.studentauk.vu.lt/.

Turite klausimų? Susisiekite: .

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku