Sidebar

Naujienos

Dizainas_be_pavadinimo_1.jpgLilian Jenny Babette Schneider / Asm. archyvo nuotr.

2024 m. birželio 2–5 d. Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto (VU MF) IV kurso medicinos studentė Lilian Jenny Babette Schneider dalyvavo 7-ojoje jungtinėje Vokietijos higienos ir mikrobiologijos draugijos (DGHM) ir Bendrosios ir taikomosios mikrobiologijos asociacijos (VAAM) mikrobiologijos ir infekcijų konferencijoje Viurcburge (Vokietijoje). L. Schneider pristatė stendinį pranešimą „Comparison of Prevalence of the Panton-Valentine Leukocidin Gene among Clinical and Community-Acquired Staphylococcus aureus Strains“ (liet. „Panton-Valentine leukocidino geno paplitimas visuomenėje cirkuliuojančiose ir klinikinėse Staphylococcus aureus padermėse“).

„Buvo nepaprastai įdomu sužinoti apie mikrobiologijos tyrimų įvairovę ir naujoves, pabendrauti su mokslininkais apie jų projektus ir taip pasisemti naujų idėjų“, – pasakojo L. Schneider. Anot studentės, tokios konferencijos yra neįkainojamos universitetui, nes sudaro sąlygas keistis idėjomis ir tiesia tiltus kitiems projektams. „Ypač naudinga buvo pristatyti savo stendą, nes jis įžiebė įdomių diskusijų, kurios davė naujų įžvalgų, padėsiančių tolesniuose darbuose. Padrąsino didelis susidomėjimas mūsų tema, ypač turint omenyje konferencijos mastą ir aprėptį“, – džiaugėsi studentė.

L. Schneider pažymėjo daug sužinojusi, kaip pristatyti tyrimus ir megzti ryšius su kitais mokslininkais: „Jaunieji mokslininkai per konferenciją galėjo išmokti mokslinės komunikacijos ir mokslinio darbo principų. Negaliu atsigėrėti, kokia plati mikrobiologijos sritis ir kiek naujų žiūros taškų atradau pabendravusi su kitais mokslininkais. Diskutuojant kilo minčių, kaip išplėsti tyrimą ir padidinti jo vertę.“

Studentė pabrėžė, kaip svarbu jauniems mokslininkams dalyvauti mokslinėse konferencijose – bendrauti su kolegomis, įsitraukti į mokslines diskusijas ir pamatyti iš šalies tiek savo pačių tyrimą, tiek apskritai visą sritį naujai. „Esu ypač dėkinga darbo vadovei docentei Agnei Kirkliauskienei, kad mane įtraukė į šį tyrimą ir paskatino dalyvauti šioje konferencijoje“, – dėkojo L. Schneider.

L. Schneider tyrimą iš dalies finansavo VU Medicinos fakulteto Studentų mokslinės veiklos tinklas (SMVT).

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku