Sidebar

Naujausi įvykiai

Vilniaus universiteto (VU) Medicinos fakultetas ir Gyvybės mokslų centras organizuoja tarptautinę konferenciją „Translational Research: Bridging Gaps, Improving Lives“, skirtą pažymėti naujojo VU Medicinos fakulteto Medicinos mokslo centro atidarymui ir kviečia dalyvauti visų sričių mokslininkus ir sveikatos priežiūros specialistus.

Data ir laikas: 2024 m. spalio 4 d.
Vieta: Medicinos mokslo centras, Žaliųjų ežerų g. 2, Vilnius
Renginio organizatoriai: VU Medicinos fakultetas ir VU Gyvybės mokslų centras
Renginio partneriai: Eureka transliacinės medicinos institutas, Ateities biomedicinos fondas
Renginį remia: LMA Jaunoji akademija, Jaunųjų gydytojų asociacija 

Nepaisant vis gausesnių pasiekimų daugelyje mokslo sričių, tik nedidelė dalis atradimų tampa klinikine praktika ir leidžia reikšmingai gerinti žmonių sveikatą. Mokslo žinių „transliacija“ nuo laboratorijos iki ligonio lovos yra ilgas ir sudėtingas procesas, reikalaujantis glaudžios fundamentaliųjų biomedicinos mokslų ir sveikatos priežiūros sąveikos.

Transliacinis mokslas – būdas įveikti tarp fundamentaliųjų ir klinikinių mokslų atsiradusius „mirties slėnius“ ir mažinti atotrūkį tarp skirtingų sričių mokslininkų bei praktikuojančių sveikatos specialistų.

Pirmajame transliaciniam mokslui skirtame renginyje pranešimus skaitys mokslininkai, edukacijos specialistai ir lyderiai iš pasaulyje pirmaujančių transliacinio mokslo institucijų.

Renginio metu taip pat turėsite galimybę vieni iš pirmųjų pamatyti VU MF Medicinos mokslo centro erdves ir dalyvauti dinamiškoje transliacinių idėjų sesijoje.

Nesvarbu, ar esate akademinis darbuotojas, sveikatos priežiūros specialistas, karjerą pradedantis tyrėjas ar politikos formuotojas – ši konferencija suteiks neįkainojamų žinių apie tai, kaip transliacinis mokslas gali nulemti sveikatos priežiūros ateitį ir pagerinti žmonių gyvenimą.

DĖMESIO! PASIEKUS MAKSIMALŲ DALYVIŲ SKAIČIŲ, REGISTRACIJA Į RENGINĮ YRA SUSTABDYTA.

SUSIPAŽINKITE SU KONFERENCIJOS PROGRAMA ČIA

Submit LT naujas

Ar vykdote mokslinį projektą, kurio metu siekiate žinias perkelti iš laboratorijos prie ligonio (ar atvirkščiai)?

Ar jūsų projektas susijęs su personalizuota medicina arba tarpdalykiniais tyrimais, kurių tikslas – geresnės ligonių išeitys?

Kviečiame doktorantus ir mokslininkus pristatyti savo idėjas specialioje transliacinių tyrimų pristatymo sesijoje, kurią remia Ateities biomedicinos fondas

Kiekvienas pranešėjas trumpai per 3 minutes pristatys savo idėją, po to 2 minutes bus užduodami ekspertų komisijos klausimai ir komentarai. Geriausias transliacinių tyrimų pristatymas bus apdovanotas 2000 EUR prizu. Atrinkti pranešėjai bus pakviesti pateikti išsamų tyrimo pasiūlymą Ateities biomedicinos fondui.

Laukiame jūsų transliacinių mokslinių tyrimų idėjų pasiūlymų iki 2024 m. rugsėjo 23 d. Atrinktus pranešėjus informuosime iki 2024 m. rugsėjo 27 d.

Pateikite savo idėją čia.

Kontaktas pasiteirauti: Diana Bašinskaitė, el. p. , tel. (8 5) 2365019

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku