Sidebar

Naujienos

20240527 Vaikai 1Renginio akimirkos / Asm. archyvas

Šių metų gegužės 21-23 d. Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto (VU MF) Sveikatos mokslų instituto (SMI) Reabilitacijos, fizinės ir sporto medicinos katedra kartu su VU Santaros klinikų Vaikų fizinės medicinos ir reabilitacijos centru ir VU Vaikų universitetu organizavo renginį „Išankstinė sesija: medicininė reabilitacija“, skirtą paminėti vaiko dieną.

Šiandienos priešmokyklinukai, ateities studentai, mokslininkai, dėstytojai, profesoriai turėjo galimybę pasimatuoti reabilitacijos studento kėdę, pamatyti iš arčiau, kas yra ergoterapija ir kineziterapija, ką ligoninėje veikia reabilitologai, kuo užsiima tokių specialistų komandos nariai, kaip gydomi pacientai. Darželinukai „Išankstinėje sesijoje“ atidžiai išklausė paskaitą, aktyviai dalyvavo pratybose ir, pasak, dėstytojų, puikiai išlaikė medicininės reabilitacijos egzaminą.

20240527 Vaikai 2Renginio akimirkos / Asm. archyvas

„Labai svarbu parodyti mūsų jauniems mokslininkams, o taip pat – mažiesiems pacientams, kad ligoninėje yra žmonių, „superherojų“, kurie visuomet pasiruošę pagelbėti. Taip jauniausieji atradėjai mokosi empatijos ir supratimo sergančiam žmogui, pradeda suprasti sveikos gyvensenos svarbą, medicininės reabilitacijos poveikį. Buvo iš tiesų nuostabu bendrauti su vaikais, atsakyti į jiems kilusius nuoširdžius klausimus. Vaiko mąstymas yra kitoniškas, pozityvus, atviras ir kūrybiškas. Suaugusiam dažnai stinga šito,“ – įspūdžiais po renginio dalinosi Reabilitacijos, fizinės ir sporto medicinos katedros vadovas dr. Tomas Aukštikalnis. 

Pasak Medicinos fakulteto dėstytojos, ergoterapeutės Monikos Makutienės, dalyvavimas Vaikų universiteto renginiuose visada palieka pačias geriausias emocijas. „Vaikai – labai žingeidūs, judrūs, smalsūs, linksmi ir draugiški. Žavi jų gebėjimas susikaupti ir priimti naują informaciją. Žinoma, teko ir pasukti galvą, kaip patiems mažiausiems papasakoti, kas gi yra ta reabilitacija, ergoterapija ir kineziterapija“, – pasakojo M. Makutienė. 

„Ruošdami programą vaikams, diskutavome, taisėme, tobulinome jos turinį, kūrėme bendrą produktą, o pabaigoje likome dėkingi kiekvienas sau ir savo komandos nariams bei vaikams, kurie mumis pasitikėjo, klausėsi ir džiaugėsi kartu. Labai svarbu yra mokyti vaikus rūpintis savo sveikata ir saugumu. Na, o vaikai mus gali išmokyti kantrybės, nuoširdumo, atvirumo, draugiškumo ir lyderystės“, – kalbėjo MF lektorė, gydytoja reabilitologė Daiva Šatkutė.

„Tokios edukacinės iniciatyvos – labai prasmingas ir smagus laiko praleidimas, o mažiesiems – galimybė pamatyti gydytojų bei kitų reabilitacijos specialistų darbą iš arčiau. Galbūt tai kažką įkvėps pasirinkti mediko profesiją ateityje, o gal – tiesiog daugiau sportuoti, aktyviau leisti laiką. Tokių renginių reikėtų organizuoti kuo daugiau“, – kolegoms pritarė MF lektorė, kineziterapeutė Viktorija Sytnikova.

20240527 Vaikai 3Renginio akimirkos / Asm. archyvas

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku