Sidebar

Naujienos

20240514 MoldovaAsm. archyvo nuotr.

Šių metų gegužės 8 d. Moldovos sostinėje Kišiniove lankėsi Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Sveikatos mokslų instituto Slaugos katedros profesorė Natalja Istomina ir dėstytojas Marius Čiurlionis. Medicinos fakulteto atstovai susitiko su dviejų aukštųjų mokyklų – Medicinos ir farmacijos kolegijos bei Medicinos ir farmacijos universiteto Nicolae Testemitanu – vadovybės atstovais. Vizito metu aptarta universitetų bendradarbiavimo studijų ir mokslo srityse klausimai, taip pat – galimybės Moldovai pasirinkti Lietuvos pavyzdį stojant į Europos Sąjungą 2030 m.

„Lietuvos istorija ir atvejis kolegoms pasirodė patraukliausias iš Europinių šalių. Planuojama atnaujinti sutartį tarp Vilniaus universiteto ir Medicinos ir farmacijos universiteto Kišiniove. Vežėme laišką VU rektoriui“, – vizito detalėmis dalinosi prof. Natalja Istomina.

Medicinos fakulteto atstovai 2024 m. gegužės 9 d. drauge su Lietuvos ambasadoriumi Moldovoje bei jo komanda dalyvavo Europos Sąjungos šalių šventėje ir pristatė slaugos studijas Lietuvoje, Vilniaus universiteto Medicinos fakultete. „Džiaugiamės sulaukę didžiulio susidomėjimo. Jaunieji Moldovos gyventojai svajoja apie Europą, Lietuva jiems atrodo viena patraukliausių studijoms ir gyvenimui šalių“, – teigė profesorė.

Anot MF Slaugos katedros dėstytojo Mariaus Čiurlionio, šiuo metu itin svarbus universitetų bendradarbiavimo tęstinumas. „Padėti puikūs pamatai. Turime tęsti tarpinstitucinį bendradarbiavimą, didinti iš Moldovos atvykstančių studijuoti skaičių. Savo integracijos kelyje Moldova mus laiko sektinu pavyzdžių, nori remtis Lietuvoje egzistuojančiais sveikatos sistemos ir edukacijos modeliais“, – kalbėjo Slaugos katedros dėstytojas.

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku