Sidebar

Naujausi įvykiai

Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Vaikų ligų klinika kartu su Lietuvos vaikų nefrologų draugija organizuoja tarptautinę mokslinę-praktinę konferenciją „Nepro-Uro Crosstalk: Modern Perspective on Urolithiasis” bei kviečia dalyvauti.

Renginio data: 2024 m. spalio 11 d.
Vieta: viešbutis „Courtyard by Marriot Vilnius City Center Hotel“, Rinktinės g. 3, Vilnius.

Konferencija vyks anglų k.

Konferencijos programą bei daugiau informacijos galite rasti čia.

REGISTRACIJA.

Apie renginį

Inkstų akmenligės ir nefrokalcinozės atvejų pasaulyje kasmet daugėja, nors tikras paplitimas nėra žinomas. Rūpestį kelia tai, jog dėl šių ligų vis dažniau nukenčia ne tik suaugę asmenys, bet ir vaikai. Apie 15–40 proc. vaikų inkstų akmenligės atvejų nėra diagnozuojama dėl nespecifinių ligos simptomų. Akmenligė gali pasikartoti, komplikuotis inkstų funkcijos nepakankamumu, jei nėra laiku diagnozuojama ir tinkamai gydoma. Inkstų akmenligei ar nefrokalcinozei, pasireiškusiai dėl metabolinių sutrikimų, gali būti taikomas specifinis gydymas.

Džiaugiamės galėdami Jus pakviesti dalyvauti tarptautinėje konferencijoje „Nephro-Uro Crosstalk: Modern Perspectives on Urolithiasis“ (Nefrologų-urologų diskusija: šiuolaikinės inkstų akmenligės perspektyvos) , kuri vyks 2024 m. spalio 11 d., Courtyard by Marriott Vilnius City Centre viešbutyje Vilniuje (Rinktinės g. 3).
Ši konferencija bus pirmoji „Retų ligų akademijos“ ciklo konferencija, suburianti vaikų ir suaugusiųjų nefrologus, urologus ir genetikus iš visų trijų Baltijos šalių – Lietuvos, Latvijos ir Estijos.

Tikimės, kad kviestinių ekspertų pasidalintos žinios padės geriau atpažinti inkstų akmenligės požymius, suprasti inkstų akmenų susidarymo, prasidedančio vaikystėje ir besitęsiančio suaugus, priežastis, diagnostikos galimybes bei šiuolaikinį gydymą ir profilaktiką.
Konferencija organizuojama bendradarbiaujant su Lietuvos vaikų nefrologų draugija, Lietuvos inkstų fondu, Vilniaus universiteto Medicinos fakultetu, Europos retų inkstų ligų referencijos tinklu ERKNet ir Europos retų urogenitalinių ligų referencijos tinklu eUROGEN.

Organizacinio komiteto vardu
Prof. Rimantė Čerkauskienė

Organizacinis komitetas:
Prof. Rimantė Čerkauskienė (pirmininkė)
Prof. Marius Miglinas
Prof. Augustina Jankauskienė
Prof. Gilvydas Verkauskas
Prof. Arūnas Želvys
Doc. Karolis Ažukaitis

Kviestiniai lektoriai:
Prof. Jaap W. Groothoff, Olandija
Prof. Karl Peter Schlingmann, Vokietija (TBC)
Prof. Przemyslaw Sikora, Lenkija
Prof. Eugene Minevich, JAV

Kontaktinis asmuo: Paulė Stulginskaitė, el. p.