Sidebar

Naujienos

52188199006 1ef5df526f kVilniaus universitetas iškilmingai baigė dar vienerius studijų metus. Justino Auškelio nuotrauka

Vilniaus universitetas (VU) iškilmingai baigė dar vienerius studijų metus. VU Šv. Jonų bažnyčioje vykstančiose tradicinėse „Finis anni academici“ iškilmėse pagerbti nusipelnę akademinės bendruomenės nariai, ypatingos padėkos įteiktos mokslininkams už ilgametį vadovaujantį darbą ir dalyvavimą bendruomenės, visuomeninėje ir savanorystės veikloje.

„Baigiame dar vienus įvykių kupinus metus. Mokslo žmonių pastangomis suvaldę pandemijos grėsmę ir įveikinėdami vieną krizę atsidūrėme dar didesnio egzistencinio iššūkio akivaizdoje. Kaip tai veikia mus, kokios ilgalaikės šios politinės ir socialinės įtampos pasekmės – į tai dar reikės atsakyti“, – sako VU rektorius prof. Rimvydas Petrauskas. Jo teigimu, karo Ukrainoje kontekste VU atsiskleidė kaip užuovėja, saugumo, patikimumo, bendruomeniškumo šaltinis. Taip pat – potencialas ir galimybė naudojantis mūsų turima laisve įprasminti save intelektualiai ar visuomeniškai.

Skatindamas mokslininkus siekti aukščiausio lygio mokslinių rezultatų, VU rektorius atminimo prizais už mokslo pasiekimus apdovanojo mokslininkus ir mokslininkų grupes. Rektoriaus padėkos įteiktos absolventams, kurių studijos ir mokslinė veikla įvertinta Magna cum laude diplomais.

Šventės metu padėkos buvo įteiktos ir Medicinos fakulteto bendruomenės nariams. Padėka už ilgametį vadovaujantį darbą atiteko Medicinos fakulteto dekanui prof. Algirdui Utkui. Už nuoširdų darbą, dalyvavimą bendruomenės, visuomeninėje ir savanorystės veikloje padėkas gavo Medicinos fakulteto prof. ta Dubakienė ir doc. Arūnas Barkus. Sveikiname!

Justino Auškelio nuotraukos

Fakultetas