Sidebar

Naujausi įvykiai

Kviečiame apsilankyti Patricijos Poškevičiūtės, Vilniaus dailės akademijos (VDA) studentės, baigiamojo darbo parodoje „Anatomius patricianus“. Šis absolventės darbas yra mokslo-kūrybos sintezė, o paroda yra VDA baigiamųjų darbų parodos „Graduation show" ir festivalio „Kultūros naktis“ programos dalis. Studentės darbo kūrybinės dalies vadovas – prof. Rimvydas Kepežinskas.

P. Poškevičiūtės darbą įkvėpė prie VU Medicinos fakulteto, M. K. Čiurlionio gatvėje, esančiame knygynėlyje-bibliotekėlėje rastos knygos, kuriose ji pamatė žmogaus ar gyvūnų anatomijos vaizdus. Perpiešdama anatomijos vadovėliuose matytus piešinius, dalį „tikslios mokslinės informacijos“ kūrėja sujungdavo su savo vaizduotėje gimusiais vaizdiniais.Taip grafikė sukūrė intriguojantį ir klausimus keliantį autentišką anatomijos pasaulį.

Ekspocizijos lokacija: VDA galerija „5 MALŪNAI”, Malūnų g. 5, Vilnius. 
Paroda veiks: 2024 birželio 6 – rugpjūčio 25 d.

Parodos atidarymas: 2024 m. birželio 6 d. 17 val.

Autorė apie parodą:

Visuomet jaučiau trauką tiek mokslui, tiek menui. Atlasas susiformavo iš negalėjimo daryti dalykus, kurių nenoriu daryti, bet kurie tuo pačiu ir traukia. Šią būseną ženklina nuolatinis dvilypumas: noras būti dviejose plotmėse iš karto – tikrovėje ir fantazijų pasaulyje, noras likti praktiška, bet būti ir svajotoja. Jis atsirado iš infantilumo, po truputį apaugančio suaugusiojo oda, iš nenoro žaisti pagal visiems priimtinas taisykles – tikėdama magiškuoju realizmu ir atsitiktinumais, aš kuriu savo žaidimą. Pripažinkite – nupieštas ar išgalvotas organas yra kur kas patrauklesnis nei šviežiai išskrostas kūnas ant prozektoriumo stalo. Kurdama atlasą, aš suapvalinu sau nepatogius kampus, o man neįdomią ir nepriimtiną aplinką dangstau fantazijos tvarščiais. „Anatomius Patricianus“ yra mano skydas nuo dažnai „savaime suprantamos“ tikrovės, kurioje nenoriu būti.

Anatomius Patricianus plakatas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku