Sidebar

Naujausi įvykiai

Dirbtinio intelekto (DI) įrankius pasitelkiame rašydami tekstus, rengdami skaidres, kurdami vaizdo įrašus ar iliustracijas. Naudodami mokamus ir nemokamus įrankius, į jų paieškos variklius įkeliame aprašymus, kurie neretai talpina konfidencialią informaciją. Dar svarbiau, kad retas iš mūsų perskaito DI įrankių naudojimo sąlygas ir žino, kaip jo pateikta informacija yra saugoma.  

Siekdama supažindinti Vilniaus universiteto bendruomenę su teisiniais iššūkiais, kylančiais naudojantis DI įrankiais, Inovacijų skyriaus komanda kviečia į atvirą paskaitą „Dirbtinio intelekto įrankiai ir intelektinė nuosavybė: kam priklauso sukurtas turinys?“, kurią pro bono skaitys įmonės „AAA Law“ atstovai Justina Nikė ir Edvardas Steckis.

Paskaitos metu bus siekiama atsakyti į klausimus: koks yra DI teisinis reguliavimas? Kam priklauso DI sugeneruoto turinio autorių teisės ir intelektinė nuosavybė? Kaip suvaldyti teisines rizikas naudojant DI?

Renginio data: 2024 m. birželio 6 d. 14:00 val.
Vieta: VU bibliotekos Mokslinės komunikacijos ir informacijos centras (MKIC).

Registracija į renginį: https://bit.ly/3QGVeYo

Siekdami geriau atliepti Jums kylančius iššūkius, naudojant DI įrankius, išankstinius klausimus pranešėjams kviečiame pateikti šioje formoje: https://forms.office.com/e/nWHLHLeqbr

Kontaktas pasiteirauti: .

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku