Sidebar

Naujienos

52864156998 f671ec22d5 cProf. Natalja Istomina. MF nuotraukų archyvas.

Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Sveikatos mokslų instituto direktorei, profesorei dr. Nataljai Istominai suteiktas Europos slaugos mokslų akademijos akademikės vardas. Tai pirmasis atvejis, kai Lietuvos ir Rytų Europos slaugos mokslo atstovas sulaukia tokio pripažinimo.

„Man asmeniškai tai didžiulis viso gyvenimo mokslinio darbo, jo žinomumo ir matomumo įvertinimas. Tai labai garbingas ir ypatingas įvertinimas mokslininkui, o kartu ir Lietuvos slaugos mokslo pripažinimas Europos ir pasauliniu mastu. Akivaizdu, kad einame teisinga kryptimi, Lietuvos slaugos mokslas užima lygiavertę poziciją su JAV, JK, Skandinavija ir Vakarų Europa, kartu augindamas ir slaugytojo profesijos prestižą“ – įspūdžiais dalinosi prof. Natalja Istomina. Pasak jos, Europos slaugos mokslo akademijos pripažinimas ženkliai prisideda ne tik prie jau atliktų mokslinių darbų įvertinimo ir slaugos mokslo plėtros perspektyvų, bet ir prie socialinio slaugos studijų,  mokslo ir praktikos poveikio augimo. Tai vienas iš esminių rodiklių, kad Vilniaus universiteto slaugos mokslas turi pripažinimą tarp geriausių Europos mokslininkų, o studijos yra aukštos kokybės, kadangi grindžiamos aukščiausio lygio mokslu.

Europos slaugos mokslų akademijos (European Academy of Nursing Science - EANS) akademikai - tai tikrieji akademijos nariai, savo moksliniu ir akademiniu darbu įrodę patikimą, reikšmingą ir ypatingą indėlį į EANS veiklą ir Europos slaugos mokslą. Akademikai yra tarptautiniu pripažinimu pasižymintys slaugos mokslininkai, turintys ypatingai aukštą reputaciją, aktyviai veikiantys ir gyvenantys Europoje, turintys didelę mokslinę patirtį ir įrodę savo mokslinį poveikį slaugos mokslinių tyrimų srityje. Be to, akademikai turi visuomeninį poveikį slaugos srityje nacionaliniu ir (arba) Europos ir (arba) tarptautiniu lygmeniu. Tai slaugos mokslinių tyrimų srityje įsitvirtinę asmenys, kurie moksliniais darbais ir moksliniais tyrimais reikšmingai prisidėjo prie slaugos mokslo pažangos Europoje. Jie turi pripažintą patirtį ir yra sukaupę daug mokslinių publikacijų ir finansuojamų mokslinių tyrimų projektų.

Fakultetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku