Sidebar

Mokslo naujienos

20240604 Metallomics

Londono karališkasis koledžas (King’s College London), bendradarbiaudamas su Webex Events, organizuoja 9-ąjį Tarptautinį metalomikos simpoziumą (ISM9), kuris vyks 2024 m. birželio 17-21 d.

Metalomika yra kylanti sritis, siekianti suprasti fundamentalią metalų vaidmenį biologinėse sistemose. Nuo metalų disbalanso sukeliamų ligų, tokių kaip neurodegeneracija ir vėžys, iki metalų naudojimo modernioje medicinoje ir aplinkos sveikatos, regeneracijos bei tvarumo taikymų.

Simpoziumo metu bus gilinamasi į 4 pagrindines metalomikos sritis:

  • Žmogaus sveikatą: galimybė gauti vertingų įžvalgų apie kritinį ryšį tarp metalų ir žmogaus sveikatos. Nuo poveikio populiacijai iki pažangiausių diagnostikos ir terapijos metodų, ši tema gali pakeisti sveikatos priežiūros tyrimus.
  • Aplinkos sveikatą: galimybė pasinerti į išsamų metalomikos tyrimą ekosistemų ir aplinkos sveikatos kontekste, atrasti tvarius sprendimus aktualioms aplinkos problemoms spręsti.
  • Naujas įgalinančias technologijas: galimybė sužinoti apie naujausias transformacines technologijas, formuojančias metalomikos tyrimų ateitį. Pagrindinės temos – taikomoji bioorganinė chemija, nauji prietaisai ir transformacinės technologijos.
  • Regeneraciją ir tvarumą: galimybė spręsti XXI-ojo amžiaus iššūkius, gilinantis į metalomikos transformacinę galią įvairiose srityse, išnagrinėti metalo išmetimo mažinimo technologijas mažai anglies dvideginio naudojančiame transporte, tvarią biomaterialų gamybą ir žiedinės ekonomikos praktikas.

Savaitės trukmės renginyje dalyvaus daugiau nei 250 tyrėjų iš viso pasaulio. Kviečiami visi, tiek patyrę tyrėjai, pramonės profesionalai, tiek studentai, dar tik pradedantys savo mokslinę kelionę. ISM9 žada būti įkvepiančia bendradarbiavimo platforma.

Simpoziumas apims:

  • Interaktyvų mokymąsi: bus galima tiesiogiai bendrauti su pranešėjais per tiesiogines klausimų-atsakymų sesijas, pokalbius, taip pat planuoti 1:1 vaizdo skambučius, norint giliau išnagrinėti dominančias temas. Gyvi balsavimai ir sesijų pokalbiai bus prieinami viso renginio metu.
  • Aukšto lygio tinklaveiką: prieš, per ir po renginio Webex Events padės lengvai susisiekti su panašius interesus turinčiais simpoziumo dalyviais per išmanius pokalbių kambarius. Tereikės susikurti savo profilį, pridėti kitus dalyvius prie savo tinklo ir susisiekti per pokalbius ar vaizdo skambučius.
  • Ryšius už sesijų ribų: bus galimybė keistis kontaktais, prisijunkti prie nuolatinių diskusijų grupių ir sukurti ilgalaikius ryšius bei bendradarbiavimą su globalia metalomikos ekspertų bendruomene.

Kviečiame prisijungti prie metalomikos revoliucijos!