Sidebar

Naujienos

Džiaugiamės informuodami, kad trijų Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto (VU MF) mokslininkų projektai gavo finansavimą iš VU Mokslo skatinimo fondo pagal kvietimą jaunųjų mokslininkų ir kitų tyrėjų mokslinių idėjų įgyvendinimui 2024-2025 m. Šie tarpdisciplininiai projektai vykdomi bendradarbiaujant ne mažiau kaip dviems Universiteto kamieninių akademinių padalinių tyrėjams, siekiant aukšto tarptautinio lygio mokslinių tyrimų, eksperimentinės, socialinės, kultūrinės ir technologinės plėtros darbų.

Nuoširdžiai sveikiname paramas gavusius MF mokslininkus:

Indrę Stankevičienę, MF Odontologijos instituto asistentę, laimėjus projektą „Genetinių AMY1 variacijų ir burnos ligų sąsajų neįgaliųjų su proto negalia populiacijoje tyrimas“ (MSF-JM-07/2024).

Gabiją Anikevičiūtę, MF Biomedicinos mokslų instituto Žmogaus ir medicininės genetikos katedros tyrėją, laimėjus projektą „Prognostiniai ir predikciniai biožymenys sporte: aukšto meistriškumo sportininkų plataus masto genomo asociacijos tyrimas“ (MSF-JM-08/2024).

Audrių Dulską, MF Klinikinės medicinos instituto Gastroenterologijos, nefrourologijos ir chirurgijos klinikos docentą, laimėjus projektą „Hipoksijos ir PARP genų raiškos sąryšis kolorektalinio vėžio ląstelių atsako į jonizuojančiąją spinduliuotę metu“ (MSF-JM-09/2024).

Fakultetas